Azu 2018

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozó

Szakmai életem során elsősorban műszaki mérnöki területen tevékenykedem. Hosszú évekig dolgoztam egy tervező irodában, voltam faipari üzemvezető, de mérnökként tevékenykedtem egy svéd multi magyar cégénél is. 14 évig egy piacvezető magyar építőipari cégnél dolgozom, főleg mélyépítő területen. 2014-ben végleg nyugdíjba vonultam.
A fotózást természetesen az analóg korszakban kezdtem, elsősorban fekete-fehér negatívra, illetve színes diára dolgoztam mind kisfilmes, mind 6x6-os gépekkel. 2000-től kezdtem áttérni a digitális technikára, és a számítógépes képfeldolgozásra. A kompaktokat lassan a Nikon DSLR gépekre váltottam.

Eredeti szakmámnál (erdész technikus vagyok) fogva intenzíven foglalkozom a természetfotózással. Az elmúlt időszakban sok madár fotót készítettem különböző élőhelyeken, halastavaknál, itatókon leskunyhóból és lessátorból.

2011- óta rendszeresen fotózom elsősorban az Óbudai felületeken a graffitiket, ezeket publikálom is a közösségi oldalakon. Rendeztem már 2 fotókiállítást, tartottam több előadást, a Bázisstorral közösen 2017-ben nagysikerű Békás Graff Jamet szerveztünk a Békásmegyeri Közösségi házban. Írtam egy könyvet: „Graffiti falak Óbudán” címmel. Az Önkormányzat anyagi támogatásával néhány példányban sikerült is kinyomtatni. A graffitis társadalom engem, mint „gyűjtőt” fogadott el. Több mint 10.000 nagyfelbontású digitális fotóval rendelkezem. A graffitiről cikket írtam az Óbudai Anzikszban.

1980-ban költöztünk Békásra, azóta is itt élünk. A digitális fotózás előnyeit kihasználva egyre több városfotót készítettem, Kőszegen, Sopronban, és természetesen Óbudán. A fotózás során több kereszttel is találkoztam, ezért 2015-ben úgy döntöttem, hogy egy kulturális misszió keretében felkutatom az összes kereszt jellegű objektumot az Óbudai Espereskerület területén. Találtam is 37-et. A kutatás végén egy Tanulmányt készítettem „Keresztek, feszületek, pléhkrisztusok Óbudán” címmel. Ennek rövidített változata meg is jelent az Óbudai Anzikszban. Jelenleg ebben a témában az Önkormányzat anyagi támogatásával Vándorkiállítást szervezek. Folyamatban van egy Album kiadása is.

2000- óta készítek riportfotókat. Több mint 10 évig egy mélyépítő cégnek készítettem helyszíni, műszaki jellegű (technikai, technológiai, anyag) riportfotókat. Ezek a képek rendszeresen publikálásra kerültek a cég internetes felületein, és printelt anyagaiban. Aktív fotóriportere vagyok a kéthetente megjelenő, 70.000 példányban kinyomtatott regionális lapnak, az Óbuda Újságnak, ahol rendszeresen a címlapon, vagy belső oldalakon közlik képeimet. Az önkormányzat a közösségi médiában is közzé teszi felvételeimet.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz